INTRODUCTIE

Wat met persoonlijke informatie?


Persoonsgegevens worden tegenwoordig overal verzameld: tijdens uw aankopen, door banken, verzekeringsmaatschappijen, bedrijven met wie u zaken doet, enz. Maar wie heeft uw persoonsgegevens? Wat doen ze ermee? Welk recht hebben ze om uw persoonsgegevens te verwerken? Hoe garanderen ze uw rechten m.b.t. persoonsgegevens, zoals het recht op inzage?

Stuk voor stuk cruciale vragen die bedrijven vandaag moeten kunnen beantwoorden in de vorm van diverse documenten (bv. verwerkingsregister, privacyclausule, incidentenregister, enz.).

Vandaag heerst er bij sommigen een ‘privacymoeheid’, niet in het minst door de talloze mailtjes die naar aanleiding van 25 mei 2018 in onze mailbox terechtkwamen. Maar laat het duidelijk zijn: die mailtjes die vragen om uw toestemming, dat is een positieve evolutie! U heeft als nooit tevoren controle over uw privacy. Zo kunt u dankzij de AVG te allen tijde uw rechten van betrokkene inroepen. Laten we echter niet vergeten dat informatieveiligheid verder gaat dan louter persoonsgegevens: ook alle andere bedrijfsinformatie moet worden veiliggesteld door allerhande technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen.

Op de Cyber Information en Security dag wordt u door een resem experten wegwijs gemaakt in de finesses van informatieveiligheid, waarbij speciale aandachtspunten, beveiligingsmaatregelen en wettelijke inkadering worden aangepunt.

Doelgroep:
Dit congres wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met IT-beveiliging (cybersecurity & cybercrime/ Information security), zowel management als technisch betrokkenen.


> Ontdek hier het programma.
> Bevestig hier uw deelname.